YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

23.01.2013 3895

Bireylere temel bilimleri içeren bilgi ve beceriler ile özel mesleki bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra, iyi iletişim kurabilen, teknolojiyi kullanabilen, alanında kazandığı bilgi ve becerileri kullanarak üretim yapan ve bunları pazarlayan, alanı ile ilgili sektörün ihtiyaç duyduğu kalitede hizmet sunabilen, kendi iş yerini kurma düşüncelerini faaliyete geçirmeyi planlayan ve kaliteden sorumlu teknik elemanlar yetiştiren bir alandır   

Öğrencilerimiz;

• Bireysel ağırlama ve gıda sektörünün ihtiyaç duyduğu niteliklerde yetiştirmek, 

•Mesleğinin gerektirdiği planlama, üretim, kalite kontrol ve pazarlama becerilerini kazandırmak. 

•Bireyin alanı ile ilgili becerilerini kullanarak üretim yapmasına ve bu yolla ailesine, ülke ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak. 

•Bireye mesleği ile ilgili bilgi ve becerilerin yanında problem çözme, yeniliklere uyum sağlama alanlarında kendilerini geliştirmek.

•Yüksek öğretim kurumlarına devam etme hakkına sahiptirler.

Meslekte ilerleme ve yükselme, çalışarak ve deneyimle gerçekleşebilmektedir, Kişisel gayret ve başarıyla şef garsonluğa kadar yükselebilir.  Meslek liselerinin “Servis” bölümü ile “Servis Hizmetleri” bölümünden mezun olanlar, istedikleri taktirde, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Seyahat İşletmeciliği, Aşçılık, Hazır Yemek ve Aşçılık, Turizm Animasyonu ön lisans programlarına sınavsız geçiş için başvurabilirler.

 

19-03-201819-03-201819-03-201819-03-201819-03-201819-03-201819-03-201819-03-2018